Bedrijven zetten 23 t/m 28 september deuren open voor bezoekers

Van Aalsmeer tot Amsterdam tot Uithoorn:
Voor iedereen die (ander) werk of een goede stage zoekt

Amsterdam, 19 september 2024. Bedrijven in de hele regio zetten van 23 t/m 28 september hun deuren open voor iedereen die (ander) werk zoekt of een stage. Bezoekers kunnen kijken welke bedrijven allemaal meedoen en zich aanmelden via de website Bedrijveninzicht.com. Meedoen is gratis, zowel voor bedrijven als bezoekers. Het is de 2e keer dat Bedrijven in Zicht wordt georganiseerd door het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam.

Bedrijven uit de hele regio (gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn) doen mee. Uit alle sectoren zetten bedrijven hun deuren open voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk of een stageplaats, of wil ontdekken wat voor beroepen er allemaal zijn.

Michelle van Elk van het Regionaal Werkcentrum en projectleider Bedrijven in Zicht: “We verwachten een grote toestroom. Ook dit jaar is er weer van alles te doen. Bedrijven zijn super-enthousiast: de een geeft rondleidingen op de werkvloer, bij de ander kun je direct solliciteren zonder CV. Zo organiseren hotels een tour door hun bedrijf, een cocktail workshop en zelf brood leren bakken.”

Een greep uit de activiteiten

Er is een exclusieve retailtocht met een kijkje achter de schermen bij het graveren van juwelen, het maken van een productpresentatie en nog veel meer. Bij andere bedrijven kun je lassen of timmeren en weer anderen organiseren een speciale jongerentour door hun bedrijf, met netwerkmogelijkheden en direct solliciteren.

“Het is een ontzettend leuke manier om te kijken of een functie, een bedrijf, de mensen bij je passen. Ook een mooie kans voor studenten en scholieren die een stageplaats of een baan zoeken,” zegt Michelle van Elk.

Hier op de website van Bedrijven in Zicht kunnen bezoekers zien welke bedrijven meedoen en wat er bij hen te zien en te doen is.

Bedrijven in de hele regio Groot-Amsterdam doen mee

Aanmelden is gratis. Bedrijven in Zicht is een nieuw regionaal evenement dat bedrijven en mensen die werk of een stage zoeken op een informele manier met elkaar in contact brengt. Bezoekers kunnen zich hier aanmelden. Wil je mee doen als bedrijf? Meld je dan hier aan.

Bedrijven in Zicht is een initiatief van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie: communicatie Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam:

Layana Mokoginta, 06-20011181 of communicatie@grootamsterdamwerktdoor.nl

Chantal Peeters, 06-53368170 of chantal.communicatie@rwcgrootamsterdam.nl

Beeldmateriaal is rechtenvrij te gebruiken onder vermelding:

Bedrijven in Zicht – Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam

Over Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam

Wat kunnen we doen om zoveel mogelijk mensen te helpen (ander) werk te vinden? En wat kunnen we doen om werkgevers zo goed mogelijk verder te helpen met vragen over werk?

Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam is de netwerkorganisatie van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, Uithoorn en van UWV, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam, onderwijs-, werkgevers- en werknemersorganisaties.

We werken aan oplossingen voor vraagstukken die het werk van de individuele partners overstijgen en die belangrijk zijn voor de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam. Daarbij nemen we de behoeften van mensen die (ander) werk zoeken en de behoeften van werkgevers als uitgangspunt.

Samen werken we aan een arbeidsmarkt waarin zowel mensen als organisaties kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen. Onze missie: iedereen duurzaam aan het werk!

Hoe we dat doen lees je op www.grootamsterdamwerktdoor.nl